Maak kennis met de maker(s): Lunar Zebro, een buitenaards project. Het team bestaat uit een ruim aantal studenten van de TU delft met een gedeelde passie voor robots en de maan. Samen proberen ze het onmogelijke mogelijk te maken; het creëeren van een netwerk op de maan bestaande uit verkennings robots. Echter gaat het hier niet om klassieke rijdende maan karretjes. Lunar zebro Project produceert de kleinste en lichtste rovers ooit. Ondanks het kleine formaat blijven de robots echter krachtig. Voor ruig terrein zijn de rovers uitgerust met unieke zespotige technologie voor verplaatsing en geladen met tools om elke hoek van de maan te verkennen.
Hoewel er nog veel wordt getest in grotten en op ruige aardoppervlakken, stijgen de rovers binnenkort onze atmosfeer uit. Het vooruitzicht is om de rovers tegen 2023 op de maan te laten landen. Dan, in de loop van de maandag, zal de rover zijn unieke zesbenige voortbeweging testen. Na enige afstand te hebben gelopen, wordt een unieke foto gemaakt van de lander en de aarde. Tijdens het lopen moet de rover kraters en rotsblokken vermijden die groter zijn dan hijzelf door gebruik te maken van het semi-autonome navigatiesysteem (SANS) aan boord. Aan het einde van de dag gaat de rover in de slaapstand om de maannacht van -233°C tegemoet te treden.
Het uiteindelijke doel van het project is om een transmissienetwerk op het oppervlak van de maan te creëren. Op deze manier kunnen alle maanrovers met elkaar communiceren en het hele maanoppervlak bestrijken voor snelle communicatie mogelijkheden(radiosignalen, informatie delen, enz.). De rovers zouden dan kunnen dienen als communicatiebakens en alles op de maan met elkaar verbinden.
Interesse in dit wonderbaarlijke project? Ben jij benieuwd hoe de toekomstige maan missies zullen verlopen? Kom dan op 4 en 5 juni naar de maker faire delft. Zie je daar!