Ben je klaar voor de ultieme viering van innovatie, creativiteit en duurzame actie? Dan is de Maker Faire Delft echt iets voor jou. Op 13 & 14 mei organiseert TU Delft Science Centre dit unieke festival met als thema ‘Making for a better society’. Makers krijgen de kans om te laten zien hoe zij impact maken of gaan maken op onze toekomst.

Of je nu een technologiefanaat, fashionista of een doe-het-zelver bent, de Maker Faire Delft heeft voor ieder wat wils. We hebben een aantal highlights voor je op een rijtje gezet.

Vanuit verschillende opleidingen zullen er creatieve projecten te bewonderen zijn. De TU Delft, Hogeschool Rotterdam en Haagse Hogeschool presenteren verschillende innovaties. Denk hierbij aan TU Delft Hydro Motion, Lunar Zebro of een zelfgebouwde pick-and-place robot.

Nieuw dit jaar is de Maker Market. Een plek waar je kunt winkelen voor unieke en innovatieve producten, gemaakt door lokale en internationale makers. Van 3D geprinte sieraden en gerecyclede tassen tot geavanceerde elektronica en gadgets, de Makers Market is de perfecte plek om one-of-a-kind cadeaus te vinden voor jezelf of je vrienden.

Naast de Maker Market organiseren we ook een Throwback Classic kilo sale. Daar kun jij unieke en vintage kleding shoppen voor kilo prijzen. Het is de perfecte manier om one-of-a-kind fashion items te vinden die passen bij jouw stijl en persoonlijkheid. Alle kleding wordt per gewicht verkocht, dus je kunt je garderobe mooi en duurzaam vullen.
Wil je zelf een oud kledingstuk hergebruiken, maar zit er een gaatje in of ben je erop uitgekeken? Neem dit dan mee naar de workshop Upcycling Fashion en geef je outfit een tweede leven.

Een echte self-taught maker is Marcel Knotter. Hij gebruikt onderdelen en spullen die normaal naar het grofvuil zouden gaan, om prototypes of complete machines te bouwen. Een van zijn mooiste projecten is een omgebouwde fruitautomaat tot arcadekast. Ga met Marcel in gesprek en ontdek hoe hij obstakels overwint.

Makerspace Delft zal een Sandbox community creëren. Een omgeving waarin veilig ontdekt en geëxperimenteerd kan worden. Ze bieden verschillende workshops met als hoogtepunt een verzamelproject waarbij bezoekers van restmaterialen een trein maken. Tegen het einde van de faire kun je aan boord stappen van de voltooide Sandbox Community Train, die op missie gaat om het idee van een betere samenleving te promoten!

Kortom het belooft een weekend te worden vol met verbazingwekkende creaties van de meest getalenteerde makers uit Delft en omstreken. Bezoek dus snel delft.makerfaire.com en boek je tickets. Volg ons op social media om op de hoogte te blijven van al het laatste nieuws en makers!