Na Bangkok, Hannover, Orlando en nog vele andere steden is het eindelijk zover: de Maker Faire komt naar Delft. Het thema van de Maker Faire Delft is Made in Delft. Ben jij een maker of houdt je van techniek? Dan is de Maker Faire Delft iets voor jou.

Wat is een Maker Faire?

Een Maker Faire is een wereldwijd en familievriendelijk festival van uitvindingen, creativiteit en vindingrijkheid en een viering van de ‘makers’ onder ons. De Maker Faire creëert mogelijkheden in de vorm van een samenwerking en een podium voor makers. Technologie-enthousiastelingen, hobbyisten, opvoeders, kunstenaars, ingenieurs, science clubs, auteurs, kunstenaars, studenten, scholieren en ondernemers worden samengebracht om hun projecten te laten zien. Daarnaast hebben zij ook de mogelijkheid om te praten over alles wat ze hebben geleerd. Het is een op de gemeenschap gebaseerd educatie-evenement dat iedereen inspireert om de maker in zichzelf naar boven te brengen en contact te maken met mensen en projecten in hun lokale gemeenschap.

De Maker Faire is voor iedereen die de doe-het-zelf (of doe-het-samen) geest omarmt en zijn prestaties wil delen met het publiek. Makers kunnen meedoen aan dit evenement om te laten zien en te delen wat ze kunnen als exposant, presentator, workshop aanbieder of performer.

Waarom in Delft?

Tijdens een maker Faire draait alles om uitvinders, makers, en experimenten. Een Maker Faire heeft veel verschillende elementen: spelen, leren, maken en ontwerpen. Het Science Centre Delft beoogt al jarenlang om deze onderwerpen op een laagdrempelige manier toegankelijk te maken voor een breed geïnteresseerd publiek. Aan ons de eer om de Maker Faire in Delft te introduceren!