Meer dan 100 makers, bijna 2500 bezoekers en een enthousiast team hebben gezorgd voor een spectaculaire eerste editie van de Maker Faire Delft. 

Met een erg divers programma was de eerste Maker Faire Delft een groot succes. Makers presenteerden op ervaarbare manier over thema’s zoals energietransitie, fotonica, circulaire economie en duurzame voeding. Op veel plekken op de Maker Faire was ondernemerschap, do-it-yourself (of together) en makerscultuur terug te vinden.  

Ook waren verschillen ambachten uit de regio goed vertegenwoordigd. Van pinstriping, tot kunstenaars en ontwerpers, maar ook (digitaal) breien en borduren. Het hele spektakel werd compleet gemaakt met verschillende lezingen, robots en drones in alle maten en soorten, workshops en knallende performances zoals de Magie van Chemie-show en de audiovisuele dj-show van LED Rebel. 

Reacties 

‘Afgelopen weekend hebben we het fantastisch gehad in de Maker Faire Delft!’ – Delft Open Hardware 

‘Nóg een must-go voor dit weekend: de @MakerFaireDelft . Allemaal enthousiaste makers, te gekke uitvindingen, workshops. Delft op zijn best!’ – Frank van Vliet 

‘I’m so happy with how this turned out 🙂 Kids super enthusiastic making their own corner of /r/ealplace :-).‘- Rolf Hut 

‘De ambitie om de Maker Faire Delft een stadsbreed event te maken’ – Jos de Mooij SGDTP 

‘Geweldige manier voor makers om met elkaar in contact te komen en te netwerken’ – Marcel Bus 

Maker Faire Delft was a great and inspiring gathering of creative, smart and lovely makers!’ – Maker Faire Eindhoven 

Maker Faire Delft en regionale samenwerking 

De Maker Faire Delft was ook een mooie samenwerking tussen verschillende onderwijsinstellingen uit de regio Delft, stad en de campus. Samen met het onderwijs, bedrijfsleven en makers uit de stad werd op  inspirerende manier het innovatieve en creatieve maakklimaat van Delft en de regio tastbaar. Na deze succesvolle eerste editie hopen de organisatie en samenwerkingspartners makers en bezoekers volgend jaar weer te mogen ontvangen op Maker Faire Delft 2023! Om hier als eerste over te horen volg je ons op social media.